Zadelpasdienst aan huis

Voor ieder paard en iedere ruiter een passend zadel! Dat is mijn doel, ongeacht het budget. Een passend zadel hoeft niet altijd duur te zijn. Ik werk graag met zadels met een aanpasbare boom, ook werk ik met verschillende merken omdat deze elk op zich vaak een andere pasvorm hebben.

Evaluatie

Eerst wordt gekeken naar de bouw van het paard, bouw van de ruiter en het budget. Hieruit kijk ik al welke zadels eventueel mogelijk zijn. Deze selectie wordt eerst gepast op het paard. De zadels die goed passen, kunnen dan door de ruiter getest worden. Liefst in stap, draf en galop. Dus kijk ervoor dat je paard en jezelf in goede gezondheid verkeren voor je een afspraak inplant. Zo kan het zadel het best getest worden. In sommige gevallen wordt enkel op het paard gepast en kan de ruiter eens op de bok op het zadel zitten. Voor bv. paarden die nog zadelmak gemaakt moeten worden.

Aankoop zadel

Vaak heb ik de zadels in verschillende maten en kleuren op voorraad. Zo kan het zijn dat je het zadel direct na de pasdienst mag houden. Soms moet er in de juiste maat en kleur besteld worden, dan is de levertijd afhankelijk per merk en afhankelijk van de voorraad bij de leverancier.

Opvolging

Ook de opvolging is belangrijk. Net zoals mensen, kunnen paarden ook breder en smaller worden. Wat dan ook invloed heeft op het passend zadel. Na aankoop van je nieuw zadel wordt aangeraden om na 3 maanden een check-up te doen van het zadel. Daarna om de 6 maanden. Heeft je paard tijdelijk niet in het werk geweest door omstandigheden, is de voeding veranderd, ... of andere reden zijn steeds mogelijk waardoor de bouw van je paard veranderd. Twijfel je of je zadel nog past? Neem dan sneller contact op.

Maak een afspraak

Whatsapp: 0471/26.15.00 Bel: 0471/26.15.00 Mail: afspraak@ruiterkoopjes.be

Info bij het maken afspraak

Geef al zoveel mogelijk info mee over je paard / pony bij het maken van je afspraak. - Leeftijd en schofthoogte paard/pony - Hoe lang bezit - Hoe vaak wordt er getraint - Zijn er klachten tijdens het rijden - Opmerkingen van Osteopaat, Fysio, dierenarts, ... - Welke type zadel zoek je - Welk budget - Graag een foto meesturen van jezelf en paard/pony Zo kunnen we al een beetje inschatten welk zadels in aanmerking komen en welke niet.